Veelgestelde vragen
In principe kun je op elk autodak een daktent monteren, zolang het gewicht van de tent niet zwaarder is dan de maximaal toegestane daklast zoals door de fabrikant opgegeven.
Het advies van de fabrikant is gebaseerd op de dakbelasting tijdens het rijden. Je autodak kan een veelvoud van de aangegeven dakbelasting dragen wanneer de auto niet in beweging is.
Je hoeft echt geen 4WD te hebben, want de daktent past ook juist goed op kleine auto’s mits er dwarsliggers op passen.
Dakdragers zijn van groot belang! Zonder de juiste dragers is de tent niet te monteren.
Dakdragers zijn er van verschillende merken. Onze voorkeur gaat uit naar de kwaliteitsmerken Thule, Atera, Hapro of Rhino-Rack. Uiteraard kun je ook de dakdragers gebruiken die door de autofabrikant worden voorgeschreven.
Een belangrijk punt is het toelaatbare laadvermogen van de dwarsbalken. Dit is vrijwel altijd binnen het bereik van de maximale dakbelasting van het voertuig ( 75-150 kg).
Ook hier geldt: in stilstand kunnen ze veel meer hebben. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over kamperen op het dak.
Wij adviseren 2 tot 3 dragers te installeren. De breedtedragers moeten ca. 70 cm uit elkaar staan, maar niet verder dan 140cm.
Met de daktent op de auto mag je niet harder dan de aangegeven adviessnelheid rijden (max 120km/u). De daktent moet dan wel volgens de instructies zijn gemonteerd.
Alle volumineuze zaken zoals matras, slaapzak, kussens en wat kleding kun je laten liggen in de tent. In de meeste tenten is er genoeg ruimte om de tent te sluiten met je spullen er in.
Alleen bij de Khosi modellen zul je je slaapzak in de auto moeten opbergen.